Communicatie
Door: Riet
Blijf op de hoogte en volg Riet de Groote
30 Januari 2015 | Frankrijk, Bayon
Donderdag 29 januari
Met de plaatselijke bevolking lullen, dat moet je doen. Anders waren we hier beslist niet terechtgekomen.
Na een grauwe dag op natte wegen met zwiepende waterwaaiers, vlagen jachtsneeuw en gehavend asfalt, bevinden we ons in het beschermende gezelschap van zo'n veertig vrachtwagenchauffeurs. Samen met hun wagens, staat onze VW geparkeerd op het terrein rondom Le Boeuf d'Or.
Deze 'Routier' lijkt de enige eetgelegenheid in de verre omtrek, die op donderdagavond de vlam onder de pan gooit. 't Is winter.
Bij de restaurants waar ik informeerde, luidde het antwoord op mijn vraag onveranderd:
"Nee, vanavond niet. Alleen vrijdag en zaterdag."
Ook de suggesties van een jonge apothekersassistente leidden tot niets. Hoewel... in één van die aanbevolen, in winterslaap verkerende auberges legde een ijverige man mij uit hoe we bij Le Boeuf d'Or konden komen:
"Het is het enige restaurant dat zeker open is en je kan er prima eten. Het zit vol met Belgen, Nederlanders etc."
"Zouden we er dan misschien ook met onze camper kunnen blijven staan vannacht?"
"Ja, en u kunt er ook douchen! Als u nu op weg gaat, dan bel ik hen intussen even om te zeggen dat u er aan komt".
Zo ging dat.
Toen we er arriveerden en de auto aan het parkeren waren, kwam een jonge vrouw door de regen op ons af gehold.
"Oh, heeft die meneer u gebeld, dat wij zouden komen?"
"Ja zeker", zei ze, "hij is mijn vader! U kunt overal gaan staan, geen zorgen!"
Zo werkt dat.
Hij is er niet minder om; dank zij hem zit Gerda hier aan een mooi biertje en ik aan de eerste Pastis sinds jaaaaaren!
En voor die 14 Euro p.p. worden een voor- en hoofdgerecht geserveerd, gevolgd door kaas, zoet nagerecht en koffie. Zelfs een halve liter huiswijn is inclusief. Dat voor die prijs de verwarming niet op max staat, kunnen we begrijpen. Zoals ook de chauffeur die witjes uit de douche vandaan kwam, niet kwaad werd toen hem verteld werd dat ze vergeten waren de boiler aan te zetten!
Van de Nederlandse chauffeurs, die vanuit Italië kwamen, kregen we informatie over de toestand van de wegen, die wij morgen willen rijden en de locaties van de beste restaurantjes langs die route.
Ik zeg het: lullen met die jongens!
30 Januari 2015 - 09:26
Anne Bouma:
Oh wat heerlijk dat de verhalen van Riet weer beginnen. Wat stoer dat jullie nu weer onderweg zijn!!!!
Waar gaat de reis naar toe in de zin van hebben jullie een eindstation in gedachten of gaan jullie weer
trekken van de ene plaats naar de anderen?
In elk geval ben ik er klaar voor om jullie op de voet te gaan volgen.
Fijne tijd en liefs, anne -
30 Januari 2015 - 10:03
Wil:
Meteen weer leuk jullie te volgen! -
30 Januari 2015 - 10:25
Corien:
Plastik stoelen en formica tafels in speurige kleuren, meer heren dan dames en grote lappen vlees voor weinig, dat kan niet anders dan een tussenstop zijn op jullie weg naar nog meer vorst aan de grond! Als Hollander vind ik het heerlijk dat Alex, als representant van het koningshuis, een down to earth type is. Dat is ook wel de maximale vorst die ik nu kan hebben. Vanmorgen ook weer 2 minuten krabben voor dat er weer zicht was van buiten naar binnen, dan nog de verwarming op tropisch om de dampvitrage op te lossen die het zicht van binnen naar buiten belemmert. Van Makkum naar Leeuwarden was een witte wereld. Blij dat ik niet in mijn auto hoefde te slapen, hebben de truckers jullie warm gehouden :-)
Goede reis en fijne vakentie! -
30 Januari 2015 - 11:50
Carry Coppes:
Oh leuk, gaan we weer? Succes meiden ! -
30 Januari 2015 - 19:04
Saskia En Dirk:
Ha lieve meiden, heb ik verslag 1 gemist? Bij de foto's staat verslag 2, dus.....
Heerlijk die truckers cafés. Hebben we goede ervaringen mee. Geniet maar lekker.
Doe ik ook! Vanochtend met vlak water en een zonnetje in een twee geroeid langs witte weiden etc.
Hoe mooi wil je het hebben? Daar kan geen wintersport tegen op. Groetjes Saskia -
30 Januari 2015 - 19:04
Saskia En Dirk:
30 Januari 2015 - 19:42
Janjop:
leuk om weer te lezen.wist niet dat jullie met de vw zouden gaan
goede reis!!
janjop
30 Januari 2015 - 20:50
Gaaf, daar gaan ze weer en eindelijk mogen we jullie volgen in La Douce France. Wel een onderneming om in deze barre weersomstandigheden te reizen met het bussie, TOP, jullie doen het gewoon. Bon Route! XX -
31 Januari 2015 - 06:22
Ruud:
Hi Gerda en Riet
I thought you were going to Eskimo land to travel with sleigh and huskies, is that still the case? If so, are you taking a D-tour?
I am spending almost 3 weeks in Tasmania as my friend who lives there needs laser surgery for cataracts. One eye s done and a great success, the other still to follow. So between eyes we have gone away for a few days to the west coast. Lovely country and not busy. Weather warmish. Tomorrow we travel back to Hobart through the mid-highlands, a lovely route over mountains and hills.
Hope to hear soon what your destination will be. xx -
01 Februari 2015 - 00:44
Marja:
Jaja, Gerda zit er ook wat kouwelijk bij, met de sjaal omgewikkeld....maar zo'n reuze ile flotante vergoedt wel veel. Goede reis meiden! Zet 'm op? -
01 Februari 2015 - 00:45
Marja: