Taxi bus brommertje fiets boot bus Long Beach
Door: Riet
Blijf op de hoogte en volg Riet de Groote
07 Mei 2010 | Vietnam, Hanoi
Maandag 3 mei. Aan drie zijden van de eetzaal ontbijtbuffet, van een complete Vietnamese maaltijd tot geroosterd casino. East meets West, zoiets. Om 10u worden we opgehaald door een gezamenlijke taxi van de busmaatschappij, 50 cent pp, prima geregeld. Minibus naar Rach Gia en vanaf het busstation achterop de brommert naar de pier. We hebben een ticket voor morgenochtend, maar wie weet kunnen we omboeken voor de middagboot. Ongevraagd stoppen onze brommertjes bij hun vriendje de bootkaartverkoper, zo gaat dat hier. Jammer dat we nou al een kaartje hebben! En jammer dat de boot al weg is; nog geen boot bus Long Beach vandaag, maar we naderen. Eigenlijk niet zo jammer, we blijken een erg leuk hotelletje uitgezocht te hebben bij 3 vriendelijke mevrouwen en twee fietsen. Die zijn voor ons en we gaan weer op verkenning. Onderweg komt er onweer en het giet van de lucht. We mogen bij een meneer in z’n huis schuilen, hij zet zelfs een paar stoelen voor ons neer. Terug bij ’t hotel lekker buiten borrelen met Walter, Ambria en Aron uit Alaska. Uiteindelijk ook maar eten besteld, ff bellen en de noodlesoep wordt bezorgd. Morgenochtend om 8 uur vertrekken en de boot is op loopafstand van ’t hotel.